Q/A del 1

Har du någon favorit bok du kan tipsa om? 

Jättesvårt… Alltså hade ju lite boktips för några inlägg sen. Har inte direkt någon favoritbok tyvärr. Har läst så väldigt många böcker så det är svårt att välja. Men som jag skrev förut, alla John Ajvide Linqvists böcker är fantastiska.

 

Bästa böckerna i genren genus, som man bara måste läsa? 

Åh, finns så mycket bra. Men två böcker som jag tycker är väldigt intressanta, som är skrivna av samma författare(Fanny Ambjörnsson) är ”Rosa: den farliga färgen” och ”vad är queer?”. Hon skriver på ett bra sätt som är ganska lätt att förstå + intressanta tankar och analyser.


Om du fick välja mellan att bo vid havet eller vid skogen vad hade du valt? 

Skogen tror jag nog. Gillar havet också men det blåser en massa och skogen är ungefär det bästa jag vet och min största inspirationskälla.

 


Spelar du något instrument? 

Spelade tvärflöjt när jag var yngre….. Men nä nu spelar jag inget direkt. Kan lite ackord på några instrument men är inte så bra alls. Tyvärr.


Rökelse eller cigarettrök? 

Känner ju mig sämst om jag svarar ciggarettrök men måste nog ändå göra det…


Förstår du dig på konst?

Det skulle jag säga. För enligt mig så blir något konst när det i mina ögon är konst. Och då förstår jag mig ju också på det. På mitt vis i alla fall. Konst är olika i allas ögon. Både budskapet och vad som ens är konst.

 

Vem tror du gav dig dina snyggcoolgener mest, din mor elelr far??????

Hahaha, jadu måste nog påstå att det är en blandning. Dom kompletterar varandra så bra<33

 

Tror du på mänsklig idioti eller är "att vara en idiot" samma sak som att vara icket påläst? 

Shit vilken svår fråga!! Jag tror inte att vi människor är goda i vår natur. Men vårat samhälle har normer som vi anpassar oss till och vi anpassar oss till varandra för att överleva. Jag tror att utbildning gör mycket för människor men samtidigt är vi individer som måste ta ansvar för våra handlingar. Men tror inte på något sätt att man föds till "idiot". Samhället formar oss och ger oss olika förutsättningar.

Vem är din största feministiska förebild förutom Gudrun?

Finns så många… Men en är ju såklart Liv Strömqvist. Hon är ett geni. Har ni hört hennes sommarprat? Om inte, GÖR DET! Hon är så smart så man smäller av, och roligt. Hennes serieböcker är bäst.
Malala Yousafzai är en annan! Hon som inte fick nobels fredspris men förtjänade det. Hon som kämpar för flickors rätt att gå i skolan och blev skjuten men överlevde. Kolla detta bara!

 

Vem var din första feministiska förebild? 

Ja jag antar att det är mamma? Hon är ju en av mina första förebilder och feminist. Hon har alltid pratat om feminism och rättigheter. 
Annars är Liv som jag nämnde ovan någon som kom in i mitt liv rätt tidigt och väckte många feministiska tankar hos mig.
 
 

Kommentarer
Postat av: celina

http://www.vk.se/999065/locka-fram-barnens-laslust

2013-10-12 @ 16:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0