Q/A del 2

Sämsta politiska uttalandet du hört (som du minns)? 

Finns så mycket så man mår illa. I SDs valfilm inför förra valet är ju hela grejen bara så korkat så man inte vet vart man ska ta vägen. Alltså i princip ”vi måste välja mellan pensionärerna och invandrarna”. Som att det finns en liten låda med pengar där det står Invandrare ELLER pensionärer.


När bestämde du dig för att bli feminist och varför?

Alltså jag har aldrig haft ett sånt där feministiskt uppvaknande som många haft. Det har alltid varit självklart för mig att man är feminist. Troligtvis för att båda mina föräldrar är uttalade feminister. Kommer dock ihåg när jag insåg att verkligen inte alla tycker det är lika självklart som jag…

 

vem älskar du mest i hela världen?

<3<3<3;)

 

anser du dig vara radikalfeminist eller queerfeminist? 

Alltså jag ser inte riktigt poängen med att definiera sig så. Jag är som lite av båda faktiskt. Eller egentligen är jag väl mer queerfeminist. Tycker kön dock är viktigt att prata om efter som det faktiskt finns en ojämställdhet mellan könen. Dock så anser jag att kön är socialt konstruerade och jag vill att vi ska ses som människor inte man/kvinna. Men på vägen mot detta så måste man prata om de som vi faktiskt har skapat.
Jag tror dock att separatism kan vara ett bra verktyg. Dela erfarenheter, och känna sig sedd som kvinna. Men ja det finns väldigt mycket problem med separatism också. Det är fruktansvärt kompblext.


vad är det roligaste du vet? 

Eehh... Vadfan. Så sjukt sorgligt att jag inte kommer på något. Massa saker är kul ju.


vad är det tråkigaste du vet?

Vissa lektioner och vissa lärare(nämner inga namn) har en tendens att söva.

 

Vad har du och din flickvän för planer efter gymnasiet? 

Jag kommer ju att gå ut gymnasiet ett år innan Agnes så jag kommer försöka flytta till Stockholm. Det är ju inte det enklaste, men ska försöka!


Visst bor ni inte i samma stad? Och hur gör ni för att klara av att vara ifrån varandra så länge?:)

Precis, hon bor i Stockholm och jag i Umeå. Ja jag vet fan inte. Det går men vet knappt hur. Vi snackar varje dag och träffas ändå ganska ofta. Ca varannan helg.

 

Hur var det för dig att komma ut som icke-heterosexuell? 

Första gången jag berättade det för någon, i sjuan, så var det jättejobbigt. Grät och var livrädd. Sen dess har jag knappt kommit ut. Inget dramatiskt i alla fall. Det svåraste var väl att acceptara mig själv.


Definierar du dig som homosexuell?

Oftast är det lättast att säga att jag är lesbisk för då behöver man inte förklara. Men det är mer komplicerat än så. Jag har aldrig varit kär i en kille och har inte något romantiskt intresse för killar. Jag tror dock jag skulle kunna ha sex med en kille.

 

När träffades du och Agnes, och hur lång tid tog det för er innan ni blev tillsammans? 
Vi träffades första gången på en kent-konsert i Stockholm förra augusti. Och vi blev väl tillsammans typ i slutet av november eller så. Dock officiella den 10 december.


Vad skulle du vilja jobba med i framtiden

Med politik på något sätt. Jobba för jämställdhet och mänskliga rättigheter!!

 

tycker du att det är viktigt att "komma ut"? 
Nej. Eller det ska inte behöva vara det. Man ska inte behöva ”komma ut”. Ingen ska anta någon annans sexuella läggning.

 

 


vad vill du göra när du gått i pension? 

Har en vision om att bo på en bondgård med en massa djur och bara mysa och rida och gå i skogen hela dagarna! Sen resa såklart!

finns det någon du skulle vilja slå i ansiktet?

Ja fast tror ju inte på våld. Men ja det finns det absolut… Nämner inga namn. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0