Varför rösta på Fi?

Jag tänkte ta tillfället i akt och förklara varför man borde rösta på f!
Jag vet att många av mina vänner är lite osäkra på om dom ska rösta på F! eller vänsterpartiet, i alla fall när det gäller riksdagsvalet. 
Det största som skiljer F! från vänsterpartiet och andra pertier är att vi har en helt annan analys. Vi har feminismen som grund och låter analyser när det gäller kön, klass, hudfärg, funktionalitet osv genomsyra alla politiska frågor.
Vi ser inte jämställdhet som en sakfråga. Eftersom patriarkatet genomsyrar hela vårat samhälle så måste man ju även låta den feministiska analysen genomsyra alla politiska frågor. Och det har vi insett. 
En anledning till att man inte röstar på fi brukar vara att det skulle vara en bortkastad röst. Väldigt många VILL se oss i riksdagen och tycker vår politik är helt fantastisk men röstar ändå på ett annat parti efter som de ser det som bortkastat för de tror att vi inte kommer komma in i riksdagen. 
Men faktum är att de två senaste valen har folk argumenterat på det här sättet, de röstar inte rosa för de vill inte ha en borgelig regering. Detta har ju visat sig vara väldigt oeffektivt. Vi har fortfarande alliansen där vi inte vill ha dom och har dessutom rasister i riksdagen.
Man måste våga rösta på det man tror på! Det är då det kommer hända! I år kommer det att hända. Vårat medlemsantal ökar helt galet mycket hela tiden, vi syns, hörs och folk börjar förstå vad som måste göras för att få ut rasisterna och få in feministerna! Nu jävlar!! I år händer det!!!
Fråga mig gärna om ni underar något om fi!, skulle kunna skriva massa mer men vill ju gärna att folk ska orka läsa också...
Kolla in vår politik på hemsidan: www.feministisktinitiativ.se

Kommentarer
Postat av: Nyfiken feminist!

Hej!
Jag undrar hur du ser på feminister från andra partier. Till exempel Birgitta Ohlsson som jag anser är en grym förebild för feminism!
Jag undrar även hur F! ser på kvoteringar för att uppnå jämställdhet, tror ni att det är rätt väg att gå?

Svar: Jag tycker Birgitta Ohlsson är väldigt bra! Även om vi inte direkt har samma lösningar för att uppnå samma sak. Alltså jag vet inte direkt vad jag ska svara, det beror ju på vem man är och på vad man tycker. Tex tycker jag särartsfeminism är bullshit.Vi tycker att kvotering är en bra lösning. Så klart inte något som ensam löser allt men att det kan vara en bra bit på vägen.
kajsa markström

2014-01-28 @ 00:53:11
Postat av: Josefine

Jag ser upp till dig så otroligt mycket. Det du gör är fantastiskt.
En dag kommer vi vinna!

2014-01-29 @ 13:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0