Hejdå

Om några timmar drar jag och familjen till Kina och Peking. Känns helst overkligt. Vi hörs om 10 dagar!

Q/A del 3


Hur känner du då du tänker på framtiden? 

Typ panik. Alltså är jättestressad över framtiden. Över att gå ut skolan och ha alldeles för många möjligheter. Hitta boende och jobb i Sthlm. Pugga/ inte plugga osv. Men lite kul känns det väl också.


Vad är det godaste du vet?

Serri typ avokado på macka med salt. Eller kantareller. Eller typ all mat, älskar mat.

 

 När är du som gladast? 

Typ när jag är med Agnes och mina vänner. Och när jag är i skogen/i stugan.

 

Favoritserie? Förutom orange is the new black(ifall du tänkte svara det) 

Ehe alltså såg ut första säsongen för några dagar sen och sataaan vilken bra serie!! Men alltså Dexter är en serie som ligger mig väldigt varmt om hjärtat.

 

Vilket är ditt favoritämne i skolan, och vad vill du jobba med som vuxen? Just nu tror jag det är samhällskunskap och etik och människans livsvillkor. Man får snacka en massa politik hela tiden vilket typ är det bästa jag vet. Det är det jag vill hålla på med också. Politiska frågor på något sätt.


 Bästa resan du gjort, och nästa resa du vill göra.
Bäst hitintills är lätt tågluffen förra sommaren. Så galet bra resa. Ska till kina på fredag och det kommer nog också blir hur coolt som helst. Men annars skulle jag vilja åka till new york, Nya Zeeland, Brasilien och en massa andra ställen.


 Jag älskar frisyren du hade förra sommaren, vad sa du till frisören för att få den, eller klipptes du av en kompis?
Har inte klippt mig hos frisör på väääldigt länge. Det är kompisar som klipper mig. Oftast Siri. Det var hon som klippte den frisyren, och hon och Félice permanentade det. Ska faktiskt permanenta det snart igen!! Saknar lockarna…

 

Vem älskar du mest i klassen förutom mig? 
Eller förresten du kan inte välja bort mig. Det är mig du älskar mest. Tack så mycket. Älskar dig också. Och mig.

lol

 

Dricker du bara vegansk öl/vin? 

Nä alltså tyvärr har jag jättedålig koll på just det där. Dricker i princip aldrig vin och dricker mest svensk öl vilket nästa alltid är veganskt. Men nej jag har dumt nog dålig koll på just detta.


Teoretiskt sett, tycker du att alkohol borde förbjudas helt? 

Ja absolut. Jag tror det förstör mer än det tillför för samhället, och visst jag dricker alkohol själv och tycker mycket om öl men för mig är det inte så viktigt. Jag kommer aldrig drick alkohol inför mina barn. Inte ens en öl till maten, jag tror det normaliserar ens syn på alkohol.

 


Hur ser du på att cigg/snus är så "coolt" bland oss ungdomar, och att rökning ökar mest bland tjejer?

Jag vet faktiskt inte, såklart det är jättedåligt att något så skadligt anses coolt. Jag skäms över att jag själv har fallit för det. Det är så svårt att komma åt det problemet verkar det som. Skrämseltekniken vekar inte funka.

 Anledningen till att rökning ökar bland tjejer tror jag har mycket att göra med att könsrollerna har förändrats. Att tjejer inte behöver vara lika ”fina” som förr. Men det suger ju såklart att det ökar, vilken målgrupp det än är och vad det än beror på. 


Q/A del 2

Sämsta politiska uttalandet du hört (som du minns)? 

Finns så mycket så man mår illa. I SDs valfilm inför förra valet är ju hela grejen bara så korkat så man inte vet vart man ska ta vägen. Alltså i princip ”vi måste välja mellan pensionärerna och invandrarna”. Som att det finns en liten låda med pengar där det står Invandrare ELLER pensionärer.


När bestämde du dig för att bli feminist och varför?

Alltså jag har aldrig haft ett sånt där feministiskt uppvaknande som många haft. Det har alltid varit självklart för mig att man är feminist. Troligtvis för att båda mina föräldrar är uttalade feminister. Kommer dock ihåg när jag insåg att verkligen inte alla tycker det är lika självklart som jag…

 

vem älskar du mest i hela världen?

<3<3<3;)

 

anser du dig vara radikalfeminist eller queerfeminist? 

Alltså jag ser inte riktigt poängen med att definiera sig så. Jag är som lite av båda faktiskt. Eller egentligen är jag väl mer queerfeminist. Tycker kön dock är viktigt att prata om efter som det faktiskt finns en ojämställdhet mellan könen. Dock så anser jag att kön är socialt konstruerade och jag vill att vi ska ses som människor inte man/kvinna. Men på vägen mot detta så måste man prata om de som vi faktiskt har skapat.
Jag tror dock att separatism kan vara ett bra verktyg. Dela erfarenheter, och känna sig sedd som kvinna. Men ja det finns väldigt mycket problem med separatism också. Det är fruktansvärt kompblext.


vad är det roligaste du vet? 

Eehh... Vadfan. Så sjukt sorgligt att jag inte kommer på något. Massa saker är kul ju.


vad är det tråkigaste du vet?

Vissa lektioner och vissa lärare(nämner inga namn) har en tendens att söva.

 

Vad har du och din flickvän för planer efter gymnasiet? 

Jag kommer ju att gå ut gymnasiet ett år innan Agnes så jag kommer försöka flytta till Stockholm. Det är ju inte det enklaste, men ska försöka!


Visst bor ni inte i samma stad? Och hur gör ni för att klara av att vara ifrån varandra så länge?:)

Precis, hon bor i Stockholm och jag i Umeå. Ja jag vet fan inte. Det går men vet knappt hur. Vi snackar varje dag och träffas ändå ganska ofta. Ca varannan helg.

 

Hur var det för dig att komma ut som icke-heterosexuell? 

Första gången jag berättade det för någon, i sjuan, så var det jättejobbigt. Grät och var livrädd. Sen dess har jag knappt kommit ut. Inget dramatiskt i alla fall. Det svåraste var väl att acceptara mig själv.


Definierar du dig som homosexuell?

Oftast är det lättast att säga att jag är lesbisk för då behöver man inte förklara. Men det är mer komplicerat än så. Jag har aldrig varit kär i en kille och har inte något romantiskt intresse för killar. Jag tror dock jag skulle kunna ha sex med en kille.

 

När träffades du och Agnes, och hur lång tid tog det för er innan ni blev tillsammans? 
Vi träffades första gången på en kent-konsert i Stockholm förra augusti. Och vi blev väl tillsammans typ i slutet av november eller så. Dock officiella den 10 december.


Vad skulle du vilja jobba med i framtiden

Med politik på något sätt. Jobba för jämställdhet och mänskliga rättigheter!!

 

tycker du att det är viktigt att "komma ut"? 
Nej. Eller det ska inte behöva vara det. Man ska inte behöva ”komma ut”. Ingen ska anta någon annans sexuella läggning.

 

 


vad vill du göra när du gått i pension? 

Har en vision om att bo på en bondgård med en massa djur och bara mysa och rida och gå i skogen hela dagarna! Sen resa såklart!

finns det någon du skulle vilja slå i ansiktet?

Ja fast tror ju inte på våld. Men ja det finns det absolut… Nämner inga namn. 


16 lovers lane

Sämsta skanningen någonsin, men aa en polaroid på mig.

Va på nya verket igår och blev imponerad över hur fint dom har fixat det. Den lokalen var så sjukt sunkig förut. Nu är den bara lite rockigt sunkig. 
Jättebra musik och människor. Grym kväll.

Q/A del 1

Har du någon favorit bok du kan tipsa om? 

Jättesvårt… Alltså hade ju lite boktips för några inlägg sen. Har inte direkt någon favoritbok tyvärr. Har läst så väldigt många böcker så det är svårt att välja. Men som jag skrev förut, alla John Ajvide Linqvists böcker är fantastiska.

 

Bästa böckerna i genren genus, som man bara måste läsa? 

Åh, finns så mycket bra. Men två böcker som jag tycker är väldigt intressanta, som är skrivna av samma författare(Fanny Ambjörnsson) är ”Rosa: den farliga färgen” och ”vad är queer?”. Hon skriver på ett bra sätt som är ganska lätt att förstå + intressanta tankar och analyser.


Om du fick välja mellan att bo vid havet eller vid skogen vad hade du valt? 

Skogen tror jag nog. Gillar havet också men det blåser en massa och skogen är ungefär det bästa jag vet och min största inspirationskälla.

 


Spelar du något instrument? 

Spelade tvärflöjt när jag var yngre….. Men nä nu spelar jag inget direkt. Kan lite ackord på några instrument men är inte så bra alls. Tyvärr.


Rökelse eller cigarettrök? 

Känner ju mig sämst om jag svarar ciggarettrök men måste nog ändå göra det…


Förstår du dig på konst?

Det skulle jag säga. För enligt mig så blir något konst när det i mina ögon är konst. Och då förstår jag mig ju också på det. På mitt vis i alla fall. Konst är olika i allas ögon. Både budskapet och vad som ens är konst.

 

Vem tror du gav dig dina snyggcoolgener mest, din mor elelr far??????

Hahaha, jadu måste nog påstå att det är en blandning. Dom kompletterar varandra så bra<33

 

Tror du på mänsklig idioti eller är "att vara en idiot" samma sak som att vara icket påläst? 

Shit vilken svår fråga!! Jag tror inte att vi människor är goda i vår natur. Men vårat samhälle har normer som vi anpassar oss till och vi anpassar oss till varandra för att överleva. Jag tror att utbildning gör mycket för människor men samtidigt är vi individer som måste ta ansvar för våra handlingar. Men tror inte på något sätt att man föds till "idiot". Samhället formar oss och ger oss olika förutsättningar.

Vem är din största feministiska förebild förutom Gudrun?

Finns så många… Men en är ju såklart Liv Strömqvist. Hon är ett geni. Har ni hört hennes sommarprat? Om inte, GÖR DET! Hon är så smart så man smäller av, och roligt. Hennes serieböcker är bäst.
Malala Yousafzai är en annan! Hon som inte fick nobels fredspris men förtjänade det. Hon som kämpar för flickors rätt att gå i skolan och blev skjuten men överlevde. Kolla detta bara!

 

Vem var din första feministiska förebild? 

Ja jag antar att det är mamma? Hon är ju en av mina första förebilder och feminist. Hon har alltid pratat om feminism och rättigheter. 
Annars är Liv som jag nämnde ovan någon som kom in i mitt liv rätt tidigt och väckte många feministiska tankar hos mig.
 
 

Frågestund!!?!?!!

Okej, har alltid velat ha en frågestund men inte vågat.... Känner bara fuck that och litar på att i alla fall mina vänner ställer lite frågor.
Sååå, fråga på!!!

Boktips

 
 
Boktips!!
Den andra pojken av Willy Russel. Extra bra om man är ett the smiths-fan
 
Annan bra bok om man gillar the smiths är männiksohamn av John Ajvide Lindqvist. Rekomenderar alla hans böcker faktiskt, skitbra är han.
 
Den hemliga historien av Donna Tartt

---

En båttur för några veckor sedan.

Hade halkbanan idag vilket var skitkul och läskigt. Är utmattad nu efter anspänningen(mer utmattad än vanligt alltså). Ska ändå för söka få lite F! saker gjort innan jag däckar.

RSS 2.0