Macro

 

Sannas sanna jag

 

all the lazy dykes

I helgen har vi i F! Umeå haft en utbildningshelg som har varit så otroligt peppande! Är jättetrött efter all info men vi har verkligen fått väldigt bra verktyg för att fortsätta jobba med våran organisation på ett bra sätt. 

Humming

Kolla vilka vackra syskon.

Varför rösta på Fi?

Jag tänkte ta tillfället i akt och förklara varför man borde rösta på f!
Jag vet att många av mina vänner är lite osäkra på om dom ska rösta på F! eller vänsterpartiet, i alla fall när det gäller riksdagsvalet. 
Det största som skiljer F! från vänsterpartiet och andra pertier är att vi har en helt annan analys. Vi har feminismen som grund och låter analyser när det gäller kön, klass, hudfärg, funktionalitet osv genomsyra alla politiska frågor.
Vi ser inte jämställdhet som en sakfråga. Eftersom patriarkatet genomsyrar hela vårat samhälle så måste man ju även låta den feministiska analysen genomsyra alla politiska frågor. Och det har vi insett. 
En anledning till att man inte röstar på fi brukar vara att det skulle vara en bortkastad röst. Väldigt många VILL se oss i riksdagen och tycker vår politik är helt fantastisk men röstar ändå på ett annat parti efter som de ser det som bortkastat för de tror att vi inte kommer komma in i riksdagen. 
Men faktum är att de två senaste valen har folk argumenterat på det här sättet, de röstar inte rosa för de vill inte ha en borgelig regering. Detta har ju visat sig vara väldigt oeffektivt. Vi har fortfarande alliansen där vi inte vill ha dom och har dessutom rasister i riksdagen.
Man måste våga rösta på det man tror på! Det är då det kommer hända! I år kommer det att hända. Vårat medlemsantal ökar helt galet mycket hela tiden, vi syns, hörs och folk börjar förstå vad som måste göras för att få ut rasisterna och få in feministerna! Nu jävlar!! I år händer det!!!
Fråga mig gärna om ni underar något om fi!, skulle kunna skriva massa mer men vill ju gärna att folk ska orka läsa också...
Kolla in vår politik på hemsidan: www.feministisktinitiativ.se

En idiot på centralen

Igår när jag väntade på flygbussen kom det fram en kille och satte sig brevid mig. Han började fråga en massa saker, vad jag hette, hur gammal jag var och om jag hade en pojkvän. Jag svara att nä jag har ingen pojkvän men jag har en flickvän. Hans första fråga var då, är du en kille? Jag svarade att nej jag är en tjej som har en flickvän. 
Då började har prata massa om att jag borde prova ha sex med killar, att om jag vill ha barn behövs en kille och att det går ju inte att ha sex om det inte är en kuk inblandad. Han avslutar det hela med att säga att om jag hade sex med honom så skulle jag inte vilja avstå från sex med killar längre. 
Jag blev tyst?!?! När jag satte mig på bussen blev jag arg. Så jävla arg! Hur kan han ta sig rätten att säga så? Hur kan ifrågasätta min sexuella läggning så obekymrat? 


Utflykt

Blid från när jag och Agnes var på utflykt.
 
 

Psychocandy

Ny rulle framkallad.Queen B


Dive for your memory

 

Rarities

Muren

Försöker komma tillbaka till någon slags vardag. Träning, jobb, normal sömn. Känns skönt och jättejobbigt. 
I morgon är försöta mötet för F! Umeå för detta år. Det året då vi ska kämpa oss in i kommunfullmäktige. Ni får gärna vara med och hjälpa till. Så lite och så mycket som ni kan. I morgon alltså, på hamnmagasinets ovanvåning klockan 19.00!

Nu

Bilder från andra sidan jorden. Jag vill resa.

Nu är det ett nytt år. Ett väldigt viktigt år också. Det är året då F! kommer in i riksdagen och året då jag tar studenten. 

RSS 2.0